S/Y Hakuna Matata

S/Y Hakuna Matata

Bora Bora, Society Islands 2017

ResedagbokPosted by Tuija Lövtangen Wed, August 30, 2017 00:27:38

Bora Bora augusti 2017

Överseglingen till Bora Bora var behaglig och vi hittade en boj utanför Mai Kai Yacht Club direkt. Närhet till staden Vaitape och flera jolle bryggor. Bra restaurang och pool ute.

Vaitape var livligt trafikerad från morgon till kväll, inga trottoarer så man fick kryssa fram mellan bilarna.

Bora Bora är den mest turistiga ön i franska Polynesien. Många av lokalbefolkningen på andra öar menade att man aldrig besöker ön för att befolkningen förändrat sig och anpassat sig till turismen istället för att bevara det genuina polynesiska sättet att leva.

Det fanns många välbesökta hotell, kryssnings fartyg och en stor del charter båtar. Hotellen låg fint med rum och balkong på pålar i vattnet. Gästerna roade sig med dykning och olika vattensporter. Flygbåten gick frekvent förbi vår vik och passagerarna tog sina första semesterbilder på däck.

Vi flyttade oss till Bloody Mary välkänt hotell närmre revet på östsidan. Besök i baren med Ulla och Pelle så vi kunde lämna vårt bidrag till dollar tavlan i form av en tjugo kronors sedel, fungerade bra enligt bartendern. Kanske bröt vi en trend för vi såg bara dollarsedlar.

När det började blåsa upp tvingades vi byta sida till väst för att inte bli så exponerade för den kraftiga syd ost vinden. Istället hamnade vi vid revet som varierade i djup så det skiftade i alla blå nyanser. Njutbart vackert. Trafiken där vi låg var tät med Hilton hotellets tenderbåtar för gäster.

Tanken var att bara stanna några dagar på Bora Bora men mycket vind och framför allt 4-5 meters vågor gjorde att vi avvaktade bättre väder.

Bora Bora Yacht Club hade också bojar men vi hann aldrig fram förrän någon hann före. Det var inte så lockande att ankra i 25 m djup så vi låg kvar utanför vårt rev på 10 m.En sjunken skuta

På andra sidan av ön fanns bättre snorklings ställen men vartefter vinden tilltog från samma riktning blev det inget alternativ. Varje dag följde vi väderprognoserna som visade att vind och vågor minskar kommande helg. Passande att vi avverkade varsin förkylning innan dess.

När så vind och vågor började avta gav vi oss iväg. Efter fem och en halv dag kunde vi ta en boj på Palmerston.