S/Y Hakuna Matata

S/Y Hakuna Matata

Taaha augusti 2017

ResedagbokPosted by Tuija Lövtangen Sun, August 06, 2017 22:03:15

Taaha augusti 2017

Lite olika vad man kan behöva

Raiatea och Taaha ligger innanför samma korallrev. Taaha är en liten småmysig ö med 5000 personer och alla vi mött hälsar och verkar trevliga. Taranga låg förtöjd vid boj i Tapuamu en vik på västsidan. Det fanns bara tre bojar så vi fick djupankra på 21 meter. Vi fick fäste direkt så vi tänkte ligga kvar nästa dag men ändrade oss när två bojar blev lediga, känns bra att ligga vid boj om vindbyarna blir starka.

Baguette prenumeration

Långa promenader hade vi behov av så vi traskade och njöt av att gå vid vattnet. Vi hade tänkt gå till en dansk som driver Vanilla Valley men när vi frågade någon vi mötte insåg vi att det blir för långt. Dagen efter var det lite regnskurar så vi lyckades hitta öns enda biluthyrningsfirma och de var nöjda och ville vi skulle sprida att de fanns. Vi körde alla vägar som fanns på kartan och kom till vägs ände två gånger. Fina utsikts punkter och Vanilla Valley var trevligt och vi fick en bra föreläsning av Brians lokalfödda fru. Förstår varför vanilj är världens näst dyraste krydda, mycket arbete och tillsyn för att inget ska gå fel. Vanilj tillhör Orkidé släktet.

Vid vår ankrings vik låg ett Rom destilleri Pari Pari, Pascal som är fransman kommer från ett vindistrikt. Pari Pari tillverkar också tvål och parfym.

Vi bestämde att ta jollen över till korallrevet för att se Coral Garden. Man förtöjer jollen och går till revet, därifrån flyter man med strömmen förbi korallhuvuden. De flesta korallerna såg friska ut och det var rikligt med fisk i alla regnbågens färger. En härlig snorklings tur.

När vi tyckte vi sett Taaha seglade vi över till BoraBora där vi skall klarera ut från Franska Polynesien.