S/Y Hakuna Matata

S/Y Hakuna Matata

Moorea juli 2017

ResedagbokPosted by Tuija Lövtangen Sun, August 06, 2017 10:56:05

Moorea juli 2017

När utombordaren anlänt och testats seglade vi till Moorea. Kom dit på eftermiddagen och ankrade innanför revet utanför staden Maharepa. Kristallklart vatten, så vid ankringen knockade vi nästan en stingrocka. Ankringsplatsen var fin med revet på en sida, höga berg på den andra och fyra meters ankringsdjup i klart vatten.

Innan det blev mörkt vid sextiden sjösatte vi jollen och tog en tur till Moorea Beach Club. Många korallhuvuden att se upp för men väl markerat sista sträckan när det blev grundare.

Så kul att kryssa fram med ny motor.

Strandbaren hade god mat och fin utsikt mot brytningarna vid revet i solnedgången.

Tillbaks ombord gick vi igenom broschyrer och planerings böcker för de kommande öarna.

Morgonen efter tog vi jollen längre in i viken där vi bekantade oss med byn. Jag tog en bild av Ingvar sittande på en sten vid vattnet och han ville ta en bild av mig på samma ställe. När jag satt mig rasslade det i gräset och något hoppade ner i vattnet. Döm om vår förvåning när vi tittade, det var en orm som snabbt simmade omkring. Vi hade hört att det inte skulle finnas ormar i Polynesien. Senare frågade vi flera av lokalbefolkningen men alla sa det finns inte orm här. När vi senare läste om faror på Fiji fanns ormen med i beskrivningen. Tjugo gånger giftigare än någon land orm, anfaller bara när den blir hotad. Den vilar vid stenar på land. Vid incident ska man isolera kroppsdelen, förbereda sig på HLR och se till så personen kommer under vård snarast.

Ingvar tappade en lagning i en framtand så vi tog kontakt med en tandläkare och han skulle få komma morgonen efter. I receptionen på Bali Hai där vi fick hjälp med bokning sa man att vi borde ta taxi. Tidigt tog vi jollen till Bali Hai, taxi en stund som sen stannade 100 m från ”vår strand bar”. Vi promenerade tillbaka.

Dagarna efter snorklade vi och badade från båten och bara njöt.