S/Y Hakuna Matata

S/Y Hakuna Matata

Om oss

BesättningenPosted by Ingvar Lövtangen Tue, June 10, 2014 20:50:35


Vi

Tuija och Ingvar Lövtangen på lång/länge segling. Vi gick i pension 2014 med tanken att förverkliga vår dröm sedan 1996. Sommaren 2007 köpte vi vår Forgus 37 Hakuna Matata II och började utrusta henne för långsegling.

Tidigare har vi seglat till Finland, Norge, Danmark, Tyskland samt runt Sveriges kuster både på öst/ västsidan. Hemmahamn Jönköping så vi har slussat Göta Kanal varje semester. Övrig segling i Grekland/ Kroatien med hyrbåt flera gånger, Bali 1996 och Karibien 2011 med skeppare.

Vår avsegling förra året var trevlig med familj/vänner på kajen när vi gick. Tyvärr kom vi inte ut ur Vättern förrän vår motor havererade. Totalhaveri och bogsering hem, bryggsegling resten av sommaren. Tur ändå att det hände så nära hemmahamnen. Några dagars deppande innan vi fortsatte planera på nytt och beställa ny motor.

Höst och vinter ägnades åt motorbyte och när nu båten var ”verkstad ” så byttes slangar, kablar med mera. När våren kom kände vi oss bättre rustade än förra året. Några turer på Vättern innan vi slussade ut till havet i slutet på juni. Efter check av rigg och motor på Orust kändes allt bra.Bilder hittar du på vårt fotoalbum.
Bilder